Hundeposer

Høm høm poser findes i mange modeller, farver og størrelser.
Det skal ikke være træls i at skulle bruge en høm høm pose. Det er en naturlig del af gåturen eller af træningen af din hund.
Vælg bland modellerna her på siden og bestil så du altid är sikker på at være klar til gåturen.
For at være sikker på at altid have en høm høm pose med dig, kan du bestil en lille taske eller en dispenser som du har med på hundesnoren eller i dit bælte.

Hvad er forskellen på nedbrydelige, bionedbrydelige og komposterbare poser?
DEGRADABLE
Nedbrydelige poser er fremstillet af plastik tilsat andre kemikalier (herunder tungmetaller), som får plastikken til at nedbrydes og opløses med tiden, når den udsættes for sollys og varme. Hvis nedbrydelige poser slipper ud i vores miljø, bliver de ret problematiske, da de nedbrydes i hundredvis af små plastikstykker. Dyr kan spise de mindre stykker plast lettere, end de ville gøre, hvis poserne stadig var hele. Det er også meget vanskeligere at fjerne hundredvis af små stykker plastik fra miljøet end at fjerne en enkelt pose. Hvilken affaldsspand? Nedbrydelige poser bør kun anvendes til og lægges i din almindelige affaldsbeholder.
BIODEGRADABLE
Ligesom nedbrydelige poser er biologisk nedbrydelige poser ofte stadig plastikposer, der er tilsat mikroorganismer, som nedbryder plastikken. Hvilken skraldespand? Biologisk nedbrydelige poser må kun bruges til og lægges i din almindelige affaldsbeholder
KOMOSTABLE
Komposterbare poser er fremstillet af naturlig plantestivelse og producerer ikke giftige stoffer. Komposterbare poser nedbrydes let i et komposteringssystem gennem mikrobiel aktivitet og danner kompost. For at blive klassificeret som komposterbare skal de opfylde den australske standard for komposterbarhed AS4736 og vil være forsynet med dette symbol. Hvilken beholder? Komposterbare poser kan bruges til at fylde din køkkencontainer til indsamling af madrester og derefter anbringes i den grønne affaldsbeholder med låg til mad og organisk haveaffald (FOGO). Du må ikke smide dem i din almindelige affaldsbeholder, da de ikke komposteres godt på en losseplads.

Kan hundelort komposteres?
Det korte svar er ja, hundeaffald kan komposteres, men der er nogle nødvendige forholdsregler, som du skal tage først for at sikre, at du komposterer affaldet korrekt.
Grunderne til hvorfor du bør samle din hunds lort op er mange. Når hundeaffald ikke ryddes ordentligt op, forurener det jorden og overfladevandet, tiltrækker fluer/skadedyr, skaber et uhygiejnisk miljø for hunde og andre dyr, som kan overføre parasitter og andre smitsomme sygdomme tilbage til mennesker.
EPA anslår, at en gennemsnitlig hund skaber omkring ⅓ af et pund affald om dagen - eller omkring 275 pund om året!
Kompostering af din hunds affald er en billig metode til bortskaffelse af dette affald, og det kan forbedre miljøet samt reducere mængden af affald, der lægges på lossepladser.

Der er en stor misforståelse om, at hundeaffald ikke kan komposteres. Det er det i høj grad - det er bare IKKE sikkert at bruge i kompost, der skal bruges til spiselig vegetation.
Parasitter og bakterier kan leve i hundeaffald, herunder E. coli og salmonella sammen med flere typer af orme som ringorm og bændelorm. De kan leve i jorden i årevis, så det er bedst at holde hundeaffaldet væk fra dine haver eller fra steder, hvor dine dyr kan komme til det.

Ifølge EPA er hundeaffald et sikkert jordtilsætningsstof til genplantning og landskabspleje, når det komposteres korrekt.

Hvad er kompostering egentlig?
Kompostering er den kontrollerede nedbrydning eller nedbrydning af organisk materiale til et produkt, der kaldes humus.
Kompostering af hundeaffald er en naturlig proces, som kræver vand, organisk materiale, luft, mikrober og lidt menneskelig indgriben.

Er der fordele ved kompostering af hundeaffald?
Hvert år smides tonsvis af dyreaffald i skraldespande og ender på sanitære lossepladser, ved at kompostere kan vi reducere mængden af affald på lossepladserne.
Ifølge EPA kan kompostering reducere mængden af hundeaffald med 50 procent.

Når du komposterer hundelorte, bliver det til et næringsstof, som vil forbedre din have og dine træer. Hvis jorden i din have mangler organisk materiale, vil ingen købt gødning give dig de resultater, du ønsker for din græsplæne. Men når du producerer god kompost, kan du skabe et kvalitetsjordtilsætningsstof, der vil forbedre tilstanden og frugtbarheden i din jord.
Hvis du komposterer hundelortet korrekt, kan du faktisk ødelægge de skadelige patogener, der findes i hundeaffald.
Kompostering mindsker risikoen for, at hundelorte forurener grundvand og vandløb.

Denne kompost kan bruges som mulchmateriale og kan være en god kilde til plantenæringsstoffer til dine potteplanter og din have. Men husk, at den ikke bør bruges på planter, som du har til hensigt at spise.

Hvordan begynder jeg at kompostere hundeaffald?
Når du begynder at kompostere, skal du bruge nogle kvælstofrige materialer og nogle kulstofrige materialer. Kvælstofmaterialer er dine "våde" materialer, hundeaffald, grønt græsafklip og grøntsagsaffald fungerer bedst. Kulstofmaterialer, der kan bruges, er f.eks. savsmuld, halm eller hø og makuleret avispapir.

Du skal også bruge to beholdere, en til at indeholde kompostmaterialerne og en til at kompostere aktivt i, en skovl til at vende komposten, et termometer med lang stilk og en vandforsyning.
Vand fra en haveslange er i orden, men du bør måske lade vandet stå i solen for at blive varmt, før du tilsætter det til komposten. Koldt vand vil sænke kompostens temperatur, og vi ønsker, at den skal forblive varm.
1. Bor huller i siden af din skraldespand, som skal indeholde komposten. Stil skraldespanden på et solrigt, tørt sted.
2. Efterhånden som du tilføjer hundepop til skraldespanden, skal du dække den med en skovl fuld af kulmaterialer. For hver to skovle fulde af hundeaffald skal du tilføje mindst én skovl fuld af savsmuld eller et andet kulstofmateriale. Bland grundigt efter hver gang du tilføjer.
3. Med et par dages mellemrum kan du tilføje en skovl fuld af gammel kompost på bunken for at fremskynde fordøjelsen. Hvis du lige er begyndt, kan du bruge jord fra din have.
4. Sørg for at holde bunken fugtig! Du bør tilsætte vand i små mængder, så de kompost har konsistens som en våd svamp.
5. Når din beholder er fuld, bør du dække den til, så mikroberne kan komme i gang med arbejdet.
6. Nu kan du begynde at tage temperaturen på komposten. Når temperaturen begynder at falde, som regel efter ca. to uger, bør du vende bunken.
7. Hæld din færdige kompost i flere måneder, før du bruger den.

© 2019 aDogDream.dk │ En del af BJB-Group