Hygiejne produkter specielt fremstillet til at passe til kat.
Der findes produkter til både pelspleje og andre hygiejneprodukter.

Din kats mundhygiejne er vigtigere, end du tror. Du bør passe godt på din kats mund og tænder for at holde din ven sund og rask. Uanset om du plejer at børste din kats tænder med en kattetandbørste og kattetandpasta - eller om du foretrækker andre muligheder - har Ark Zoo et bredt udvalg af mundhygiejneprodukter til at holde din favorit sund og forbedre dens ånde.

Gør det til en vane at kigge din kat i munden. Faktisk er et af de mest almindelige og skjulte problemer hos vores kæledyr mund- og tandproblemer. Problemerne er bare ikke synlige udvendigt, og nogle krabber nægter at gabe på kommando.

Tandbørstning

Børstning af din kats tænder er den mest effektive måde at bekæmpe plak og tandsten på. For at det skal have nogen effekt, anbefaler vi, at du børster din vens tænder hver dag, og det kan kræve en masse øvelse - helst som killing. Beløn katten for at gennemføre rutinen, hvorfor ikke med en godbid, der også er god for tænderne, f.eks. Healthy Bites Dental eller disse fra Brit Care. Der findes også tørfoder, der er specielt udviklet til at fremme din kats mundhygiejne. Prøv Nutrima Cat Health Dental.

Valg af tandbørste og tandpasta

Tandpasta og tandbørste beregnet til kæledyr kan bruges til at rense tænderne, styrke emaljen, bekæmpe bakterievækst og forhindre opbygning af tandsten. I nogle tilfælde følger der en fingertandbørste med, når du køber tandpasta, som f.eks. i Avitals Avident-serie. I andre tilfælde kan du vælge en dobbeltsidet fingertandbørste, der har et børstehoved til fortænderne og et børstehoved til de lidt mindre kindtænder. Trixie har også en massagebørste, der er god for tandkødet. Når det kommer til tandpasta, kan nogle katte lide mint, mens andre foretrækker tandpasta med oksekødssmag.

Kosttilskud til mundhygiejne

Fyld din kats medicinskab med kosttilskud, der er gode for mund og tænder. PlaqueOff er et pulver, der hjælper med at forebygge tandsten og andre mundbakterier samt forbedre ånden. Avital Avident Oral, som du blander i din kats vand, virker på samme måde.

Forebygge tandproblemer

Selv om tandproblemer er almindelige, er der forholdsvis enkle måder at minimere risikoen for tandsygdomme på:

Den mest almindelige og sandsynligvis mest effektive metode er at børste din kats tænder, helst flere gange om ugen. Se en video og få tips her.
At tygge på ting hjælper også med at holde tandsten væk, men det kan ikke erstatte tandbørstning. Du kan gerne give din kat tørfoder.
Ud over børstning er der Avital Avident Oral), et pulver, som røres i kattens vand. Det hjælper med at styrke det naturlige immunsystem i munden og forebygge tandsygdomme og tandkødsinfektioner.
Kombinér flere positive foranstaltninger for at minimere risikoen. Hvis dit kæledyr udvikler tandsten og/eller betændt tandkød, skal du sørge for, at det bliver behandlet tidligt.

© 2019 aDogDream.dk │ En del af BJB-Group