Kattesele & Line

Kattesele & Line

Line og sele skal bruges når du skal ud og gå tur med din kat i byen. Vælg enten line eller sele, eller begge i et sæt, der passer sammen.

Hvis du ikke ønsker, at din kat skal løbe frit omkring, men stadig ønsker at give den mulighed for at være udenfor og udforske omgivelserne, kan du bruge en kattesele med snor. Du fastgør selen rundt om kattens talje og bruger snoren, ligesom du ville gøre med en hund. Nedenfor finder du et udvalg af katteseler af høj kvalitet og komfort.

Hvilken sele skal jag vælge til min kat?
Den bedste kattesele vil ikke kun være komfortabel, den vil også gøre din kattekammerat mere sikker på rejsen.

Flere og flere katte nyder eventyr med deres mennesker - fra camping og vandreture til at udforske strande og parker. Og den vigtigste ting, som disse eventyrlystne katte har brug for for at holde dem sikre, når de er ude og rejse, er en god, veltilpasset sele.
At vandre, campere og rejse med katte giver dem uendelig underholdning, resulterer i en bedre adfærd derhjemme, giver dem den motion, de har brug for, og styrker bånden med deres ejere.
Der er selvfølgelig også den ekstra fordel, at aldrig skulle behøve at finde en passer til dit kæledyr!

Hvis du beslutter dig for at tage din kat med ud i det fri, hvad enten du vil udforske i baghaven eller tage på flere dages vandreture, er det første, du skal bruge, den rigtige kattesele. Halsbånd er fine til at fastgøre ID-mærker og en klokke, men det ville være farligt at fastgøre en snor til din kats halsbånd.

Mange seler, der er lavet til små hunde, passer til voksne katte, så hvis din kat er fuldvoksen, har du flere muligheder. Desværre er udvalget til killinger mere begrænset - og det er det bedste tidspunkt at træne din kat op til at vænne sig til selen. Og da din lille ven vil vokse hurtigt, skal du planlægge at købe en ny sele med nogle måneders mellemrum.

Skal jeg gå med min kat i snor?
Indendørs katte har brug for motion og berigelse for at undgå fedme, kedsomhed og udvikling af uønsket adfærd. Nogle mennesker tror, at det giver dem dette, hvis de går i snor med deres kat, især når de ikke har nogen anden adgang til det fri. Der findes en række katteseler og snore, som er let tilgængelige, og nogle dyreadfærdseksperter rådgiver om, hvordan man træner katte til at gå med disse.

Selv om RSPCA's politik er, at snor og sele kan bruges til at gå med katte uden for ejerens ejendom under direkte opsyn, og selv om nogle ejere med succes har trænet deres kat til at gå i snor, anbefaler RSPCA generelt ikke dette.
Det skyldes, at katte, der går udendørs, udsættes for ukendte dufte, som de kan finde truende, og for potentielt skræmmende oplevelser, herunder hunde, fremmede mennesker, høje lyde og biler. Når de bliver alarmeret, forsøger katte typisk at gemme sig et sted eller at flygte ved at klatre op i et træ eller endda op på deres ejer, uanset hvad der er tilgængeligt. De fleste katte kan lide at have kontrol - derfor kan nye omgivelser forårsage stress og uro. En kat, der let bliver stresset, bør have andre muligheder for udendørs motion og berigelse, f.eks. et flugtsikkert indhegn.

Hvis du beslutter dig for at gå i snor med din kat, er det vigtigt, at du fastgør den til en sele i stedet for et halsbånd. Katte kan let glide ud af halsbånd eller kan blive kvalt, hvis de undslipper og bliver viklet ind i det. Du bør også bruge en ordentlig kattesele frem for en hundesele, da disse er mere komfortable og sikre. Ideelt set bør træningen til at gå i snor og sele starte som killing. En god fremgangsmåde er at begynde indendørs og bruge godbidder og ros til langsomt at introducere følelsen af at være fastholdt. Udflugter udendørs bør begrænses til en sikker baggård. Offentlige parker er uegnede for katte.

Før katten kan gå udendørs, skal den være opdateret med rutinemæssige vaccinationer mod smitsomme sygdomme og kattespecifikke behandlinger til forebyggelse af parasitter som lopper, flåter og orme. De skal også være identificeret med en mikrochip, hvis de skulle undslippe.

I modsætning til hunde har katte ikke det samme ønske om at omgås andre mennesker, men de nyder at lugte og udforske deres omgivelser. Desuden opfører katte sig ikke på samme måde som hunde i snor. I stedet for at reagere på signaler som f.eks. siddende eller ved hælen, vil du have tendens til at følge din kats spor, når den vandrer rundt. Gåture bør holdes korte. I stedet for at bruge sele og snor til at give adgang til det fri anbefaler RSPCA, at du giver din kat et kattetæt indhegning eller en lukket gård med kattetæt hegn. På den måde kan din kat nyde udelivet i et sikkert og trygt miljø uden de risici, der er forbundet med at gå i snor med din kat.

© 2019 aDogDream.dk │ En del af BJB-Group