Bliver din kat aktiveret på en optimal måde? Katte trives bedst, når de bliver aktiveret. Derfor kan du med fordel drage nytte af vores store udvalg af kattelegetøj.

Det er ikke så svært at underholde en kat; et stykke papir på en snor kan give timevis af underholdning, eller en laserpointer. Men det kan være på sin plads at påpege, at det, vi opfatter som leg hos katte, ikke er det. I stedet er det træning - jagttræning. Katte har ry for at være glubske og lege med mad, dvs. de dræber ikke deres bytte direkte, men tager det med hjem for at "lege" med det.

Kattelegetøj, som katten skal bruge alene, skal derfor helst være simpelt og have en god "hoppeevne". Da kattelegetøj ofte er ret enkelt, er det også billigt. Det betyder dog ikke, at de er dårlige, da katte har et ret simpelt "legebehov": at jagte ting i bevægelse.

Ud fra ovenstående er det let at forestille sig, at en hoppebold af gummi er nok til at holde en kat beskæftiget. Og ja, det er på en måde sandt. Hvis du kaster en gummibold ind i et rum med en kat, vil den med glæde jagte den. Men en del af kattens legesyge betyder, at den bider i det, den jager, og den bruger helt sikkert sine kløer. En gummibold er derfor i den henseende langt fra optimal. Det er ikke nødvendigvis skadeligt, men fordelen ved at købe kattelegetøj er, at det, hvis det er godt lavet, passer til kattens fysiognomi og dens brug af kløer og tænder. Og prisen er som sagt lav; det behøver ikke at være en krone dyrere at købe et "rigtigt" kattelegetøj end at improvisere det selv.

Husk! Nogle kæledyr er stærkere, end vi tror. Hold øje med din kat, når den leger, og fjern legetøjet, hvis det går i stykker. Husk at tilpasse legetøjets størrelse til dit kæledyrs størrelse, moderat er altid bedst.

© 2019 aDogDream.dk │ En del af BJB-Group