Kattefoder

Kattefoder

Får din kat det korrekte kattemad eller kattefoder? Med ret kattemad får din kat den helt rigtige ernæringsmæssige kost.

Det er svært at finde det rigtige kattefoder eller kattemad til din kat, og det er meget sværere end at fodre en hund. Katte er obligatoriske kødædere, hvilket ikke bare betyder, at de er nødt til at spise kød - det betyder, at kød er den eneste føde, de kan fordøje ordentligt. Det betyder, at katte har meget specifikke krav til deres mad, og hvad du bør og ikke bør give dem. I stedet er det et spørgsmål om at læse ingredienserne på etiketten for at træffe et godt valg.

Til at begynde med er der visse ting, som det er bedst at undgå, når du vælger kattefoder. F.eks. korn og mejeriprodukter. Disse er allergener hos katte og bør undgås. Korn er også dårligt for fordøjelsen og irriterer kattens tarme. Du bør begynde at tænke på følgende, når du vælger kattefoder: Hvad spiser katte i naturen? Svaret er ganske enkelt: små fugle og små gnavere. Kylling og andre fugle er derfor en fremragende ingrediens i kattefoder. Andre kødtyper har forskellige fordele og ulemper. Får er let fordøjelige, mens f.eks. okse- og svinekød kan være lidt sværere at fordøje og er ikke det bedste, hvis din kat har et følsomt fordøjelsessystem. Kødindholdet bør også være så højt som muligt. Kød indeholder stoffet taurin, som katten ikke selv kan producere. Mangel på taurin fører til nedsat syn og i sidste ende til blindhed.

Endelig er spørgsmålet, om din kat vil have tørfoder eller vådfoder. Vådt foder er at foretrække; en kat, der kun spiser tørfoder, får generelt ikke nok væske. En blanding af de to kan også fungere, men helst ikke kun tørfoder. I naturen drikker katten næsten ingenting, idet den får næsten al den væske, den har brug for, fra byttet. Så drikke er noget, som katte ikke er særlig gode til.

Det kan lyde som om, at det er lidt kompliceret at købe kattefoder og kattemad, men hvis du køber kattemad online, er det nemt at finde et mærke, der opfylder de krav, du bør have som katteejer.

© 2019 aDogDream.dk │ En del af BJB-Group